Kommentera gärna i bloggen eller skriv till ettmissfostersdagbok@yahoo.se

lördag 6 februari 2010

Hund av bl a Agneta Geneborg och Kerstin Malm

Jag har läst Hund av Agneta Geneborg, Kerstin Malm, Annelie Isaksson, Kristina Mårtensson, Britta Hedekäll och Linda Laikre, 320 kr. Den gav mig en del existentiell ångest när jag läste att hundens tänder bör borstas varje eller varannan dag och att man när man haft hunden i kanske tre månader kan gå ut och slänga soporna utan att skaffa hundvakt. Boken kändes som om den var skriven av en präktig förskolelärare som ville inpränta vikten att alltid göra rätt och dessutom hinna sköta sin hygien. Boken var enkelt skriven, så att jag skulle kunna förstå innehållet även om jag var en idiot.

Jag tyckte mycket om rasdelen, den kändes som något nytt och väldigt givande i svensk hundhistoria. Den var faktiskt ensam värd 320 kr. Men resten av boken gav mig ingenting. Författarna var kritiska till att ge annat än beröm och smekbelöning och som sagt; det förmanande tonfallet avsett att frambringa dåligt samvete satt som en smäck.

Har du läst boken Hund? Vad tyckte du i så fall?


3 hundböcker som verkar bra
Attackerande hund avlivad

1 kommentar:

  1. Hej!
    Vill bara påpeka att rastexterna är skrivna av 4 olika personer, som arbetade med Agneta Geneborg som teamledare. Övriga kapitel är skrivna av en femte (etolog Kerstin Malm och ev. medhjälpare.
    Dessa båda huvudförfattare arbetade självständigt och fristående på var sin del av boken, som alltså egentligen bör läsas som två separata enheter.
    Kul att du gillade vår del:-))
    Kristina Mårtensson, medförfattare i rasdelen av HUND

    SvaraRadera