Kommentera gärna i bloggen eller skriv till ettmissfostersdagbok@yahoo.se

söndag 10 januari 2010

De 3 bästa tipsen för lyckat bröd!

Veronica läste på Aftonbladet att Maria Blohm lärde ut att man inte ska ha 37-gradig degvätska eller arbeta degen tills den släpper kanterna när man bakar bröd.
Lär dig baka som ett proffs!
Veronica kände sig förvirrad, det var så hon alltid brukade göra och det fungerade bra. Annars var Veronicas tre bästa tips för ett lyckat brödbak:
  1. Använd vetemjöl special.
  2. Var noga med att bara röra i lite av vetemjölet i taget.
  3. Använd grovsalt i degen och kanske ovanpå brödet också.
Har du några bra tips för lyckat brödbak?


Föregående dagboksinlägg: En bra dag för Pinocchio
Nästa dagboksinlägg: Gudars skymning

1 kommentar:

  1. Numera bakar jag bullar med kalla ingredienser. Allt på en gång ner i maskinen. Låt gå i 5 min. Jäs degen 2 timmar. Kavla ut till en stor platta. Hyvla över mandelsmassa och smör. Rulla ihop till en lång slang. Skär 1cm bitar. Snurra ihop dem. Jäs på plåt 1 timme. Pensla med ägg. Pärlsocker. Grädda i ugn. Liknar inga andra bullar jag gjort i 40år.

    SvaraRadera