Kommentera gärna i bloggen eller skriv till ettmissfostersdagbok@yahoo.se

söndag 17 januari 2010

Debatt: Tror Cristina Husmark Pehrsson sig själv?

Socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson menar att reformen av sjukförsäkringsreglerna i första hand handlar om att återinföra människor in på arbetsmarknaden, inte att straffa de svårt sjuka.
Kritiken mot sjukförsäkringen är överdriven
Hon använder fina ord som att det erbjuds åtgärder från arbetsförmedlingens sida, när det som menas att åtgärderna är obligatoriska om man vill ha rätt till ersättning. Hon pratar om det passiva utanförskapet när hon pratar om människor som är för sjuka att jobba och påstår att det fortfarande är så att de som är för sjuka för att arbeta ska få sjukpenning.

Tror Cristina Husmark Pehrsson sig själv?
Går det överhuvudtaget att försvara att man skickar ut cancersjuka och andra med allvarliga hälsoproblem i åtgärder? Hur mycket pengar förväntar man sig att spara med alla dessa överflyttningar och insatser som i många fall inte kommer att kunna leda någonstans eftersom individen är, just det, för sjuk för att jobba? Om denna reform handlar om rehabilitering, om att hjälpa de som kan jobba och att de inte ska lämnas ensamma och utstötta; varför kan då inte dessa insatser just erbjudas till de som kan och vill jobba? Vi har redan en hög arbetslöshet I Sverige, lägg insatserna på de arbetslösa och vrid inte på ord, en sjuk är en sjuk är en sjuk!

Vart tog medmänskligheten vägen?


Debatt: Fosterbarn har vanvårdats
Debatt: Varför är fördomar så skrämmande?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar